Telefon
WhatsApp
İnstagram
TARIMSAL ÜRETİM DANIŞMANLIĞI ( BİTKİ BESLEME & ENTEGRE ZARARLI MÜCADELESİ )

TARIMSAL ÜRETİM DANIŞMANLIĞI ( BİTKİ BESLEME & ENTEGRE ZARARLI MÜCADELESİ )

Firmamız üretim danışmanlığı (bitki besleme/bitki koruma) konusunda oldukça deneyimlidir.  Bu hizmeti kendi bünyemizde yer alan Ziraat Mühendislerimiz ve çeşitli üniversitelerde bulunan, konularında uzman değerli akademisyenlerimizle birlikte yürütmekteyiz. 

Bitki beslemenin yapılabilmesi için iklim faktörleri,  toprak faktörleri ve bitki faktörleri göz önüne alınarak bir program yapılmakta, bitkinin fenolojik durumuna göre uygulamalar gerçekleştirmekteyiz.

Bu çalışmalar sırasında dikkate alınan iklim, toprak ve bitki faktörleri şunlardır;

Hava sıcaklığı,Nem ,Rüzgarhızı,Rüzgar yönü,Evaporatasyon(toplam buharlaşma) ,Yağış miktarı, Organik madde miktarı,Tekstür, Strüktür, Makro elementlerin düzeyi,mikroelementlerin düzeyi,Bitki kök derinliği,Toprak nemi,Toprak sıcaklığı, Bitki türü ,Ekim tarihi,Sıra aralığı,Hastalık ve Zararlılar,Yabancı ot ve benzeri olgulardır

Yapılan analizler ve tespitler sonucunda fenolojik takvime göre bitki besleme programı hazırlanmaktadır. Üretim danışmanlığı sırasında duruma göre teknolojik yöntemlerden de yararlanılmaktadır.

 Araziye , bitki türüne ve maliyete yönelik tercihe göre üretim danışmanlığımızı 2 farklı yöntemden hangisi uygunsa ona göre sunabilmekteyiz:

Klasik Yöntem : Toprak analizine göre tespit edilen bitki besin elementlerinin topraktaki durumu ve isteğine göre gübreleme programının belirlenip arazide belli zamanlarda yapılacak kontrollerle kaliteli bir bitki besleme işlemi gerçekleştirilmektedir.

Hastalık ve zararlı teşhisinde de periyodik arazi kontrolleri esnasında zararlının ve hastalığın aktif olduğu dönem tespit edilir ve uygun mücadele yöntemi seçilir. Başta entegre mücadele yöntemleri göz önünde bulundurularak seçim yapılır. Bu arazide bulunan ürünün fenolojik dönemine göre değişiklik gösterebilir.

İleri Teknolojik Yöntem:  Arazinin büyüklüğü, konumu,bitki çeşidi, toprak  gibi bir takım faktörler dikkate alınarak uydudan analiz, dron bazlı analiz, sensör bazlı ölçümler, arazi kitleriyle makro ve mikro besin ölçümleri yapılabilmektedir. Bu çalışmalar sırasında bitki besin eksikliği olan alanlar belirlenebilmekte, sulama ihtiyacı/sulama fazlalığı olan alanlar tespit edilebilmekte, hastalık ve zararlıları etkileri belirlenebilmekte, verim durumu tespit edilebilmekte, toprak tuzluluk seviyesi (Ec) ve pH değerlerinin ölçülmesi sağlanabilmektedir.  Uzaktan algılama sistemi sayesinde zararlı tespiti kameralı feromon tuzakları kullanılarak da ergin çıkışı kontrol edilmektedir.

İleri teknolojik yöntemler (uydu, dron ve arazi sensörleri) kullanmakla birlikte arazilere yapılan periyodik ziyaretlerle uzaktan algılamaya dayalı olarak tespit edilen sorunları (besin ve su yetersizliği, hastalık ve zararlı etkilerini vb) ayrıca kontol  etmekteyiz.

Önceki
SULAMA SİSTEMİ PROJELERİ
Sonraki
ARAZİ SENSÖRLERİ

Bize Soru Sorun

Bizimle iletişime geçmek ve soru sormak için iletişim butonuna tıklayınız.

İLETİŞİM